Fort in andere handen

Een beetje laat, maar een kopie uit het witte weekblad van Aalsmeer. Kijk voor meer informatie naar http://Zeilfort.nl

KUDELSTAART Fort Kudelstaart gaat over in andere handen. Vrijdag 30 maart is door wethouder Jop Kluis namens de gemeente en Martijn de Liefde en Hedde Stegenga als directie van Zeilfort BV de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Truus Oudendijk

ERFPACHT Zij krijgen het fort in erfpacht. Van de drie inzenders die plannen ingediend hebben om het fort te exploiteren is uiteindelijk de keuze gevallen op de inzending van deze twee heren. De gemeente had de nodige kaders meegegeven. Het fort moest publiek toegankelijk zijn, de waterrecreatie versterken, op gebied van parkeren geen problemen opleveren en het mocht de gemeente geen geld kosten.

ZEILFORT De plannen van De Liefde en Stegenga zijn op zijn zachtst gezegd zeer ambitieus. Hun doelstelling is om het fort in originele staat terug te brengen en te behouden voor de toekomst. Zeilfort Kudelstaart wordt een multifunctioneel watersport centrum met een scala aan publieksactiviteiten en mogelijkheden. Gastvrijheid, toerisme, watersport en evenementen, zijn de vier pijlers waarop de plannen van Zeilfort BV gebaseerd zijn.

Het ondernemingsplan ziet er als volgt uit: in de oorspronkelijke manschapslokalen en in het linkerdeel van het dijklichaam komen hotelkamers, in het rechterdeel multifunctionele zalen voor trainingen en vergaderingen. In het middengedeelte komt een ‘eyecatching’ bar en dient tevens als centrale verbinding in het fort, met aan de voorzijde receptie en kantoor.

‘Het is bedoeling dat er zowel een toprestaurant in komt als een zeilerscafé waar je in je natte pak naar binnen kunt’, legt De Liefde uit. Havenfaciliteiten, kleedkamers een zeilerslounge, maar ook een museum zijn in de plannen opgenomen.

PARKEERGARAGE De oorspronkelijke contouren van het fort worden in ere hersteld en de cultuurhistorische uitstraling blijft behouden. Om het voor het publiek toegankelijk te maken komt er een ondergrondse parkeergarage, met voldoende plaatsen.

TRAJECT Wat betreft De Liefde en Stegenga is de geest uit de fles en kunnen ze niet wachten hun plannen te verwezenlijken. Maar alles gaat volgens een intensief participatietraject en in samenspraak met de burgerbevolking. Iedereen mag meedenken en ideeën inzenden via de website www.zeilfort.nl.

De komende twee jaar worden besteed aan alle procedures en het regelen van de nodige vergunningen. Wat binnen het huidige bestemmingsplan mogelijk is wordt al gerealiseerd. Het hele project kan over vijf jaar gerealiseerd zijn.

‘Als alles meezit en er weinig bezwaren zijn zelfs binnen drie jaar’ volgens De Liefde. Lopen de procedures echter uit dan kan er zomaar acht tot tien jaar mee gemoeid zijn. Zoals het er nu uitziet heeft het plan alle kans van slagen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Organisatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie