Fort Kudelstaart geopend tijdens start Fortenseizoen

Kaart-Waterlinies-kleur-e1427466635354Het is lente! De forten van de Waterlinies openen hun deuren voor publiek. In het weekend van 18 en 19 april organiseren maar liefst 30 forten activiteiten rondom het thema ‘Feest en Vermaak’. Ook het Fort in Kudelstaart doet mee aan dit evenement.

Stelling van Amsterdam

Voor het eerst is Fort bij Kudelstaart geopend voor publiek. Een unieke kans dus om eens een kijkje te nemen bij dit mooie Fort. Er worden rondleidingen door het Fort georganiseerd, onder leiding van Jan van Veen (€2,00 per persoon). Hij weet mooie verhalen te vertellen over het Fort. Daarnaast is het mogelijk een rondvaart te maken met de boot van de Westeinder Rondvaart, waarmee u een bijzonder uitzicht heeft op het verdedigingswerk (€6,00 per persoon). Verder kunnen kinderen reusachtige papieren boten vouwen, beschilderen en te water laten.

Op beide dagen is het Fort geopend van 11.00-17.00 uur. Op zondag wordt u gastvrij ontvangen door twee piccolo’s. Deze dame en heer in uniform wijzen u de weg naar de activiteiten en verleiden u tot een workshop hondjes vouwen met ballonnen. Uiteraard is er op beide dagen mogelijk een hapje en een drankje te nuttigen.

Op meerdere forten, zoals in Aalsmeerderbrug, De Kwakel, Uithoorn, Abcoude is er veel te zien en te doen. Het volledige overzicht staat in de agenda op www.stellingvanamsterdam.nl.

Historie                                                                                                                          

De Stelling van Amsterdam bestaat uit 46 forten en batterijen, dijken en sluizen rondom Amsterdam en is nu een groene ring rondom Amsterdam Deze linie werd gebouwd tussen 1880 en 1914 en moest de vijand buiten de hoofdstad houden. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. De Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) is het grootste rijksmonument van Nederland en staat op de nominatielijst van UNESCO, als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. De NHW (1815-1940) loopt van het IJsselmeer tot de Biesbosch en bestaat uit een prachtig snoer van kastelen, vestingsteden, 60 forten, een ingenieus systeem van sluizen, dijken, kanalen en 550 bunkers.

Dit bericht is geplaatst in Historie, Nieuws. Bookmark de permalink.

3 Responses to Fort Kudelstaart geopend tijdens start Fortenseizoen

  1. Pingback: Lekker druk « Nieuws « Fort Kudelstaart

  2. Pingback: Een succes « Nieuws « Fort Kudelstaart

Geef een reactie