Toekomst Fort als haven

De toekomst van het Fort als haven is niet zo onzeker als het lijkt.

Ondanks dat er nog niets definitiefs op papier staat behalve dan dat defensie het per 1 oktober gaat afstoten  heeft de gemeente Aalsmeer formeel uitgesproken de ambitie te hebben het Fort voorlopig als haven te willen handhaven. Het probleem is dat alles tijd schijnt nodig te hebben.

Men is bezig te kijken hoe, of beter gezegd wie, het beheer gaat uitvoeren tijdens deze periode.
De periode zal waarschijnlijk uit meerdere jaren  bestaan. Dit betekent voor de huidige ligplaatshouders dat zij niet direct in actie hoeven  te komen.
De verwachting is dat rond september bekend wordt wie het beheer gaat uitvoeren en in feite het huidige gebruik gaat voortzetten. Het gevolg is dat is dan  in plaats van de jaarlijkse verlenging van de ligplaatsovereenkomst niet bij Vafamil moet plaatsvinden, maar bij een andere partij. De verwachting is dat de ligplaatskosten op het zelfde niveau zullen blijven als bij de Vafamil.

Garanties dat het zo gaat gebeuren gaan veel verder dan de deur, maar er kunnen natuurlijk altijd onvoorziene gebeurtenissen optreden. Zo gauw daar meer informatie over aanwezig is, laten we het jullie weten.

Dit bericht is geplaatst in Communicatie, Orientatie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie